Copyright © Ecopor BV. Webmaster.

ECOPOR

Sneltesten

Porta SCC sneltest (celgetal)

De PortaSCC sneltest biedt een betrouwbaar beeld van het celgetal in de melk en is overal te gebruiken. De sneltest is gebaseerd op een chemische reactie tussen de kleurstof op de teststip en een enzym dat wordt aangetroffen op de cellen in het melk. Deze reactie laat de teststrip naar een blauwe kleur veranderen. Hoe donkerder de blauwe kleur hoe hoger het aantal cellen. De PortaSCC melk sneltest is ontwikkeld voor een reëel beeld voor het celgetal bij koeien. Deze test maakt gebruik van dezelfde bewezen technologie als de PortaSCC melk test.

 

Voordelen

Doe-het-zelf CELGETAL test:

U kunt testen wanneer u wilt, waar u wilt. ’s Morgens, ‘s middags of ‘s nachts, zeven dagen per week. Niet meer wachten op maandelijkse controles om kritische celgetal resultaten te zien.

 

Nauwkeurig:

We hebben bewezen nauwkeurige gegevens onder de 100,000 cellen/ml te kunnen bepalen. Belangrijker, we zijn trots u mee te kunnen delen dat PortaSCC resultaten zal geven die qua nauwkeurigheid gelijk zijn aan laboratoriumresultaten, dus u kunt net zoveel vertrouwen hebben in de PortaSCC als in de laboratorium testen.

 

Korte testprocedure:

Resultaten zijn beschikbaar in minuten, geen dagen. Omdat u niet hoeft te wachten op data van een laboratorium kunt u binnen een uur na het nemen van het monster, de volgende stap zetten in de strijd tegen mastitis.

 

 

Porta KETONE test

e nieuwe Ketone test is vrij verkrijgbaar en wordt getest met behulp van een melkmonster. Ketone testen die momenteel op de markt zijn eisen een urine of bloed monster. De Porta BHB Ketone test meet de niveaus van de beta-hydroxyboterzuur (BHB) in melk. BHB is de belangrijkste keton die wordt gebruikt als indicator voor de mate van ketose bij koeien. In de meeste literatuur wordt gerapporteerd dat minstens 40% van de koeien lijdt aan sub-klinische ketose.

 

Slepende melkziekte heeft vele gevolgen voor de veehouder. Uit onderzoek blijkt dat; 5% van de aangedane koeien direct wordt afgevoerd, 200 liter productie verlies per koe, verminderde vruchtbaarheid, 0,5% van aangedane koeien overlijdt, grotere kans op lebmaagverdraaiing en de totale kosten zijn ongeveer ¢æ 110,00 per geval! Door regelmatig toezicht en controle van koeien op ketose kunt u de economische verliezen voorkomen en nagaan welke koeien het hoogste risico hebben.

 

"De Porta BHB ketone test maakt het de veehouder nu veel gemakkelijker en goedkoper om de koeien te onderzoeken op slepende melkziekte, het enige wat zij nodig hebben is een melkmonster" aldus Johan Staal, directeur van Agriprom. "met de nieuwe Porta BHB Ketone test hebt u binnen een minuut de uitslag van het onderzoek en hoeft u geen bloed of urine onderzoek te doen"

 

De teststrip is voorzien van een reactieveld dat van kleur verandert in de aanwezigheid van BHB. Hoe hoger de concentratie BHB, hoe sterker de kleur zal gaan veranderen. Het reactieveld van de teststrip dient in een melkmonster te worden gedipt, vervolgens kan het reactieveld worden vergeleken met de kleurenkaart. Direct is duidelijk of de koe lijdt aan slepende melkziekte en wat op dat moment de toestand is. Agriprom in Nieuwleusen brengt de Porta BHB ketone test nu exclusief op de markt

Terug naar producten >>